Despre Noi

Click here to read in English

Dacă ne oprim pentru un moment și contemplăm asupra stării lumii de astăzi, majoritatea dintre noi în curând ne vom da seama că este dificil să pictezi o imagine exactă care să o poată descrie. Există atât de multe perspective pe care le putem lua, pe de-o parte schimbarea și dezvoltarea au avut loc atât de repede – putem vedea orașe futuriste înglobate în cea mai recentă tehnologie și totuși, în același timp, avem încă locuri care rămân neschimbate de mii de ani și chiar popoare ale căror mod de viață a rămas aproape la fel.

Activitatea noastră principală se concentrează pe găsirea unui mod holistic și integrativ de interconectare a acestor dimensiuni multiple într-o manieră nediscriminatorie și nesegmentată. Lumea este mai conectată decât oricând și avem acces la informații despre fiecare cultură, fiecare epocă istorică cunoscută, fiecare religie și fiecare descoperire științifică. Dar această cantitate mare de informații vine cu mare responsabilitate. Trebuie să fim conștienți de faptul că majoritatea sistemelor educaționale de astăzi promovează o metodă de gândire liniară – învățare și repetare, o metodă care este deja depășită. Dacă vrem să evităm pericolele deja observabile de a crește generații înconjurate de tehnologie și informație fără îndrumare cu privire la modul în care să le folosim în mod responsabil pentru creștere, trebuie să schimbăm activ modul în care ne pregătim pentru rata de cintinuă accelerare a schimbării reflectată în natura pieței muncii, precum și pentru modul în care se poate dezvolta un stil de viață sănătos și integral în general.

Prin intermediul acestui ONG, ne propunem să oferim o abordare multi-perspectivală, trans-tradițională și integrală a problemelor de astăzi, o abordare care va pune bazele sistemului de educație Quantum. Scopul nostru este de a pune capăt hipersegmentării, dezasocierii și îngăduinței corupției prin implicarea activă a celor interesați de cele mai recente modele de educație și cercetare, modele definite prin abordarea lor transdisciplinară. Pentru prima dată în istoria cunoscută, există o ocazie de a uni cele două aspecte principale ale acestei lumi: Modernul – știința, care stăpânește exteriorul, materia, obiectivitatea (structurile conștiinței) și Anticul – misticul , care stăpânește interiorul, spiritul, subiectivitatea (stările conștiinței).

Dacă putem concepe și ne putem gândi la ceva atât de infinit și de uimitor precum acest univers, mintea noastră în sine ar putea fi infinită și chiar dacă dintr-o perspectivă materialist-reducționistă nu putem fi siguri de acest lucru, ar fi misghidat să asumăm contrariul, și anume că mintea noastră este limitată, legată, constrânsă și conștiința nu se extinde dincolo de creier.

Dacă simțiți dorința de a găsi întreaga lume în interiorul vostru, alăturați-vă nouă. Haideți să ne reasumăm capacitatea de a visa și de a face visurile noastre să devină realitate, împreună.